POMOČ
Uporabne informacije za lažjo uporabo strani Mojoglasnik.com

POMOČ PRI UPORABI STRANI

ISKANJE OGLASOV

V iskalno okence vpišete eno ali več ključnih besed in ter kliknete gumb ikono z lupo ali pa na tipkovnici pritisnite ENTER.

PREGLEDOVANJE OGLASOV

Poleg iskanja oglasov lahko tudi pregledujete oglase po kategorijah, katere so izpisane v menuju. S klikom na kategorijo se vam bodo prikazali oglasi iz izbrane kategorije.

ODDAJANJE OGLASOV

Oglas oddate tako da kliknete na gumb Objavi oglas, ki se nahaja na zgornjem delu spletne strani Mojoglasnik. Za oddajanje oglasov morate biti registriran uporabnik in se morate prijaviti v sistem. Ko ste prijavljeni, so v okencu Uporabniške nastavitve prikazane naslednje možnosti: Profil, Moji oglasi ter Objavi oglas. Izberite Objavi oglas. Znotraj obrazca najdete naslednja polja:

  • NAZIV - poimenujte vaš oglas smiselno. S tem poskrbite da bodo potencialni kupci ali prodajalci že iz naslova prepoznali predmet prodaje, s smiselnim imenuom pa poskrbite tudi za to, da bodo kupci lažje našli vaš oglas.
  • OPIS - tukaj vpišete vsebino oglasa. Poizkusite predmet, ki ga prodajate ali kupujete, čim bolje opisati. S tem boste omogočili potencialnim kupcem ali prodajalcem, da ga lažje najdejo, prav tako pa bodo vsi lahko že na strani izvedeli najpomembnejše podatke o njem.
  • URL - v kolikor imate v zvezi s svojim oglasom pripravljeno tudi spletno stran, lahko naslov le-te vpišete v to polje. Uporabniki bodo tako lahko obiskali vašo stran z enim klikom. Za vsebino na dodani povezavi odgovarja lastnik oglasa.
  • KATEGORIJA OGLASA - izberete ustrezno kategorijo, v katero bi glede na izdelek / storitev uvrstili vaš oglas.
  • OZNAKE - oznake uporabite z namenom, da bodo potencialni kupci ali prodajalci lažje našli vas oglas.
  • CENA OGLASA - izberite ceno oglasa, oziroma izberite, da oglas podarjate.
  • POTEK OGLASA - oglas ne more biti stalen, kar pomeni da bo vsak oglas prej ali slej izbrisan iz sistema. Posamezen oglas je lahko objavljen največ 90 dni. Tri dni pred potekom oglasa boste prejeli elektronsko sporočilo, da bo vaš oglas potekel. V roku teh treh dni boste imeli možnost ta oglas podaljšati, sicer bo po poteku izbranega obdobja izbrisan.
  • NALOŽI SLIKE - izberite naslovno sliko, ki se bo prikazala pri oglasu. Oglasu lahko dodate še 4 dodatne slike. Pri oddaji oglasa se zavezujete da so slike vaša last - torej slike, ki ste jih sami izdelali oziroma fotografirali. Za objavo slike, ki je avtorsko zaščitena, je odgovoren lastnik oglasa - to je oseba, ki je oglas oddala.

UREJANJE OGLASOV

Tudi za urejanje oglasov morate biti prijavljeni v sistem. Vaš oglas lahko poiščete iz seznama, ki se vam prikaže, če v glavnem menuju kliknete na povezavo "MOJI OGLASI". Prikazal se vam bo seznam z vašimi oglasi. S klikom na to povezavo v polju Uredi se vam odpre obrazec, podoben tistemu za oddajo oglasov, kjer lahko posamezne nastavitve oglasa popravite in shranite. Prav tako lahko tudi zamenjate ali odstranite slike, ki ste jih pripeli vašemu oglasu.

REGISTRACIJA / PRIJAVA

V kolikor želite oddajati oglase preko strani Mojoglasnik.com se morate registrirati. Registracija je brezplačna. Ko izpolnete obrazec z vašimi osebnimi podatki, boste prejeli kodo za avtorizacijo na vaš E-mail naslov. Znotraj sporočila, ki ga boste prejeli bo izpisana povezava, katero kliknete za avtorizacijo vašega računa. V kolikor to ne deluje, se poizkusite prijaviti z vašim uporabniškim imenom (vaš elektronski naslov) ter geslom, ki ste ju izbrali ob registraciji. Sistem vam bo sporočil, da še niste avtorizirali vašega računa in vam ponudil obrazec, v katerega vpišete kodo, ki ste jo prejeli po elektronski pošti. S tem je postopek registracije zaključen in avtomatsko boste prijavljeni v sistem. Ob vseh nadaljnjih obiskih se lahko v sistem preprosto prijavite z vašim uporabniškim imenom (vaš elektronski naslov) ter geslom.